ESAO awards

MURO: een ambachtelijk Extra Virgin Olijfolie
van Belgische - Portugese makelij!

In de vallei achter het dorp Avigados in Portugal liggen de olijfgaarden van MURO, een Belgisch-Portugees familiebedrijf met een oprechte passie voor superieure streekproducten. Daar maken wij deze olijfolie helemaal zelf, van het aanplanten van de olijfbomen tot en met het persen en het bottelen van de olijfolie. Dit laatste gebeurt in België.

 


Onze filosofie

MURO vertaald betekent muur.

De toenemende mondialisering maakt onze keuken weliswaar rijker en meer divers, maar zorgt ook voor een steeds intensere industrialisering van de voedselsector en vormt tevens een zware belasting op het leefmilieu.

Rondom onze vallei klimmen de hellingen steil naar boven en vormen zo een groene muur, een natuurlijke barrière tegen massaconsumptie en overproductie. 

Hier beheren wij onze terroir volgens de principes van de herstellende landbouw en komen zo tegemoet aan de behoeften van hedendaagse en bewuste consumenten aan pure en integere producten.

Onze olijfolie

MURO staat voor een top Extra Virgin Olijfolie met een eigenzinnig fris en kruidig karakter.

Om dit te bereiken onderhouden wij onze boomgaard onder de beste omstandigheden en met respect voor de natuurlijke habitat.

We gebruiken daarom geen herbiciden, pesticiden, of gedwongen irrigatie. We plukken vroeg op het seizoen, nog net voordat de olijven hun groene kleur verliezen, dit alles om de beste olie uit de olijven te krijgen.

Persen gebeurt binnen de 10 uur na de oogst, op mechanisch wijze onder koude omstandigheden. Op deze manier krijgen wij steeds een verse Primium olijfolie met een zuurtegraad lager dan 0,2%. 

Onze shop

MURO staat voor een verse olijfolie.

Van alle vetstoffen is een verse Extra Virgin olijfolie de gezondste. De versheid is dan ook de belangrijkste parameter van een goede olijfolie.

Met elke nieuwe oogst creëert MURO een nieuwe olijfolie. Onze Extra Virgin Olijfolie is dan ook nooit ouder dan één jaar!

Samen met de lage zuurtegraad en de versheid zorgen we ervoor dat de gezondheidsbevorderende stoffen die natuurlijk aanwezig zijn in olijfolie maximaal bewaard blijven. Dus tot op het moment van consumptie.