ESAO awards

Waar liggen onze roots?

In de hoger gelegen noordoostelijke hoek van Portugal ligt de eeuwenoude provincie Trás-os-Montes. Het constante gevecht met de bodem en het klimaat heeft deze regio haar unieke karakter bezorgd, een mengeling van trots en koppigheid, die het best tot uiting komt in de puurheid en authenticiteit van haar landbouwproducten. In kleine gemoedelijke dorpjes bewerken de bewoners het land nog steeds op kleinschalige wijze.

In één van deze dorpjes Avidagos wordt het zicht op de heuvels en dalen bepaald door eindeloze rijen olijf– en amandelbomen. In de vallei achter het dorp liggen de olijfgaarden van MURO, een huwelijk tussen een Portugese en een Belg beide met een oprechte passie voor de superieure terroirproducten uit deze streek.

Als ecologisch verantwoorde onderneming wil MURO het hele productieproces onder controle houden en een brug slaan tussen traditionele landbouw en hedendaagse gastronomie.

Het is die subtiele wisselwerking tussen mens en natuur, klimaat en ondergrond, die onze olijfolie, verkregen uit de variëteiten Verdial deTràs-os-Montes, Cordevil deTràs-os-Montes en Cobrençoca, haar kruidige karakter verleent.

Een frisse olijfolie die door haar aroma’s een eigen persoonlijkheid heeft. Rijk aan gezonde enkelvoudige onverzadigde vetzuren, antioxidanten en vitamines is ze een belangrijk bestanddeel van het zachte zuiderse levensgevoel.