ESAO awards

Waar liggen onze roots?

De olijfgaarden van MURO liggen in de noordoostelijke hoek van Portugal, in de eeuwenoude provincie Trás-os-Montes. Deze hoger gelegen regio heeft een uniek agrarisch karakter dankzij de constante krachtmeting tussen bodem en klimaat. In gemoedelijke dorpjes bewerken de bewoners het land nog op ambachtelijke wijze. De landbouwproducten zijn dan ook gekend voor hun puurheid en authenticiteit

In de vallei achter Avigados, een van deze dorpjes, liggen de olijfgaarden van MURO, een familiebedrijf ontstaan door een huwelijk tussen een Portugese en een Belg die beide een oprechte passie voor de superieure streekproducten uit deze regio delen. 

Kwaliteit, ecologie en smaak staan voorop bij de ambachtelijke productie van de olijfolie. MURO houdt zo het hele productieproces onder controle en wil een brug slaan tussen traditionele landbouw en hedendaagse gastronomie.

Het resultaat is een frisse, kruidige extra virgin olijfolie die door haar aroma’s een eigen persoonlijkheid heeft. Rijk aan gezonde enkelvoudige onverzadigde vetzuren, antioxidanten en vitamines is ze een onmisbaar ingrediënt van het zachte zuiderse levensgevoel.