Wat verstaan we onder een koude persing bij het maken van olijfolie?

Extra olijfolie van de eerste persing is een van de meest populaire en gezonde oliën ter wereld. Het wordt gewonnen uit de olijfboom via een nauwgezet en complex proces dat bekend staat als olijfolie-extractie. Bij dit proces speelt de temperatuur een belangrijke rol, die de kwaliteit en de eigenschappen van het eindproduct kan beïnvloeden. In deze blogpost bespreken we het extractieproces van extra olijfolie van eerste persing en de invloed van de temperatuur daarop.

Lees meer »

Foodparing met olijfolie

De meesten van ons weten al hoeveel heilzame eigenschappen extra olijfolie van de eerste persing heeft. Het bevat krachtige antioxidanten en heilzame vetzuren die helpen vrije radicalen te bestrijden en het risico op hart- en neurologische aandoeningen te verminderen. En dit maakt het tot een soort van Long Life Elixir, op onze tafel.

Lees meer »

Mediterraan dieet en Extra Vierge olijfolie EVOO

Het mediterrane dieet staat synoniem voor welzijn en gezondheid. Het maakt deel uit van het immaterieel erfgoed van de mensheid. Het is meer dan alleen een dieet, het is een levensfilosofie, waarin het nemen van ons dieet als basis onze sociale relaties omvat. 

Lees meer »

8 Kenmerken van hoogwaardige extra vergine olijfolie

Een olijfolie van hoge kwaliteit moet bovenal extra vergine zijn. Daar valt niet over te twisten. Toch zijn er nog steeds veel verschillen tussen de extra vierge olijfoliën die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Weet u welke u moet kopen? Gebruik deze checklist.

Lees meer »

Olijfolie en passie

MURO Farm geboren uit passie; een passie voor lokale, gezonde, heerlijke, ambachtelijke extra virgin-olijfolie! Het is ondertussen bijna tien jaar geleden dat ik samen met mijn Portugese vrouw in dit avontuur ben gestapt.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb