ESAO awards

Algemene analyse

  • Oogstdatum november 2021
  • Olijf variëteiten: Verdial de Tràs-os-Montes, Cordevil de Tràs-os-Montes en Cobrençoca
  • (Primium) Extra Virgin Olijfolie
  • Zuurtegraad: 0,14%
  • Peroxide: 5,5 meq O2/kg
  • K270: 0,13
  • K232: 1,88
  • ΔK: <0,005
  • Waxes C40 + C42 + C44 + C46: 38
  • Waxes C42 + C44 + C46: 21

Zintuiglijke analyse

Geur

  • Fruitigheid: Intens groen
  • Aroma's: kruiden
  • Omschrijving aroma's: dennenhout, gras, groene moerbei
  • Defecten: geen

Smaak

  • Aanzet: groen, bitter
  • Viscositeit: gemiddeld
  • Bitter: gemiddeld
  • Scherpte: gemiddeld
  • Pikant: gemiddeld
  • Samentrekkend / wrang: neen

Harmonie

  • Afdronk / retronasaal: groene olijf, dennenhout, peper
  • Weerstand: intense
  • Balans: goed

Visueel

  • Uitstraling: transparant, briljant
  • Kleur: geel groen